Fluoriderat vatten skyddar mot karies och rotkaries som är en progressiv erosion av vuxna rotytor och orsakas av tuggummi och hjälper remineralisera tidiga kariesskador. Tack vare dessa förebyggande fördelar är offentliga vattenfluoride som anses vara den mest effektiva och kostnadseffektiva kariesförebyggande åtgärden.. De flesta dricker fluoriderat vatten från offentliga vattenförsörjningar med natriumfluorid tillsatt artificiellt. En liten andel får vatten från enskilda brunnar med naturligt fluoriderat vatten.

Naturvårdsverket har konstaterat att den accepterade intervallet av fluorid i vatten ligger mellan 0,7 och 1,2 delar per miljon (ppm) eller mg per liter. Den gräns som tillåts i offentlig vatten är 4 ppm. Uppbackad av resultaten från mer än 140 dokumenterade undersökningar som genomförts i 20 olika länder under de senaste decennierna är att fluoriderat vatten som vidhäftar till dessa standarder är vetenskapligt bevisat säkert att dricka. Vatten med fluoride stöds av nästan alla större hälsorelaterade organisationer. Fluoridering av gemenskap vattenförsörjning är den enskilt mest effektiva folkhälsoåtgärden för att förhindra karies och att förbättra oral hälsa för en livstid.

Comments Are Closed!!!

Bra hemsidor att besöka

Tente

Ljuddämpande hjul med hjulkropp av polypropylen med stötdämpande effekt

GPC Plastikoperationer

Om du vill ha en bröstförstoring i Göteborg ska du först ta kontakt med oss

Bettkliniken

Allt inom tandreglering, tandblekning, akuttandvård och dentalkirurgi.

Få vackrare tänder och en friskare munvård med allt som finns på denna hemsidan
  • Folktandvården Skåne satsar på forskarutbildningstjänster
  • Smile förvärvar tandvårdskliniker i Värmland
  • Greater NY Dental Meeting
    Vi anordnar en resa till Greater New York Dental Meeting 2018. Aktiviteter bl.a. NHL Hockey på Madison Square Garden och New York Rangers eller varför inte en show på Broadway? Vi ser till att ordna allt med resan från flyg till hotelltransfer och även speciella önskemål.
  • Kursresa till Milano Italien
    Digital scanning, problem & lösningar Kurshållare Tdl. Mats Christiansen. En övergripande genomgång av möjligheter, begränsningar och ekonomiska aspekter av digital planering och avtryckstagning på tänder och implantat. Kursen riktar sig till hela tandvårdsteamet på kliniken: Tandläkare, Kirurg, Tandsköterska, Tandhygienist, Receptionist. Kursen är på svenska.         Milano är en Europas hetaste modestäder en mycket vacker stad som erbjuder...