Under de senaste två decennierna har rådet om vetenskapliga frågor följt utvecklingen och det ökande antalet tandblekningsprodukter.

Eftersom marknaden för dessa produkter växte erkände föreningen ett behov av enhetliga definitioner när man diskuterar whiteners.
Till exempel är ”vitare” vilken som helst process som kommer att göra så tänderna verkar vitare. Detta kan åstadkommas på två sätt. En produkt kan bleka tanden vilket innebär att det faktiskt förändrar den naturliga tandfärgen. Blekning produkter innehåller peroxider som bidra till att undanröja djupa inre och yttre fläckar. Däremot kan ickeblekningsprodukter innehåller ämnen som verkar genom fysisk eller kemiska åtgärder för att bidra till att undanröja den bara ytan fläckar.
Blekningprodukter bör ordineras av tandläkare för hemmabruk eller köpas på apotek och kan delas in i två huvudgrupper:
Peroxidhaltigt blekmedel och blekningstandkräm

Karbamidperoxid som används i många blekningsprodukter bryts ned till väteperoxid som är den aktiva blekmedel. En blekningsprodukt innehållande 10 procent karbamidperoxid som ger cirka 3,5 procent väteperoxid. De vanligaste observerade biverkningarna med dessa peroxidbaserade blekmedel är tandkänslighet och tillfällig irritation av mjuka vävnader i munnen (munslemhinnan) och då särskilt på tandköttet. Tandkänslighet förekommer ofta under tidiga stadier av blekningsbehandling. Vävnadsirritation kan bli följden av ett illasittande fack som samlar blekningsprodukten. Både tandkänslighet och vävnadsirritation är oftast övergående och slutar efter behandlingen. I sällsynta fall har en irreversibel tandskada rapporterats. Patienterna bör varnas att inte tillräckligt med information finns tillgänglig för att stödja oövervakad långsiktig och / eller upprepad användning av blekningsprodukter.

Comments Are Closed!!!

Bra hemsidor att besöka

Bettkliniken

Allt inom tandreglering, tandblekning, akuttandvård och dentalkirurgi.

Få vackrare tänder och en friskare munvård med allt som finns på denna hemsidan