Under de senaste två decennierna har rådet om vetenskapliga frågor följt utvecklingen och det ökande antalet tandblekningsprodukter.

Eftersom marknaden för dessa produkter växte erkände föreningen ett behov av enhetliga definitioner när man diskuterar whiteners.
Till exempel är ”vitare” vilken som helst process som kommer att göra så tänderna verkar vitare. Detta kan åstadkommas på två sätt. En produkt kan bleka tanden vilket innebär att det faktiskt förändrar den naturliga tandfärgen. Blekning produkter innehåller peroxider som bidra till att undanröja djupa inre och yttre fläckar. Däremot kan ickeblekningsprodukter innehåller ämnen som verkar genom fysisk eller kemiska åtgärder för att bidra till att undanröja den bara ytan fläckar.
Blekningprodukter bör ordineras av tandläkare för hemmabruk eller köpas på apotek och kan delas in i två huvudgrupper:
Peroxidhaltigt blekmedel och blekningstandkräm

Karbamidperoxid som används i många blekningsprodukter bryts ned till väteperoxid som är den aktiva blekmedel. En blekningsprodukt innehållande 10 procent karbamidperoxid som ger cirka 3,5 procent väteperoxid. De vanligaste observerade biverkningarna med dessa peroxidbaserade blekmedel är tandkänslighet och tillfällig irritation av mjuka vävnader i munnen (munslemhinnan) och då särskilt på tandköttet. Tandkänslighet förekommer ofta under tidiga stadier av blekningsbehandling. Vävnadsirritation kan bli följden av ett illasittande fack som samlar blekningsprodukten. Både tandkänslighet och vävnadsirritation är oftast övergående och slutar efter behandlingen. I sällsynta fall har en irreversibel tandskada rapporterats. Patienterna bör varnas att inte tillräckligt med information finns tillgänglig för att stödja oövervakad långsiktig och / eller upprepad användning av blekningsprodukter.

Comments Are Closed!!!

Bra hemsidor att besöka

Tente

Länkhjul med broms till industriella ändamål hittar du hos Tente

Tente

Våra hjul till möbler gör sänglådor, bordsstolar m.fl. bertydligt mer mobila

Ådrakliniken Kärlkirurgi

Vill du ta bort åderbråck i Göteborg så hittar du rätt behandling hos oss

Erimed Ortopediska inlägg

En benprotes kan se ut på många olika sätt - se dom här

Bettkliniken

Allt inom tandreglering, tandblekning, akuttandvård och dentalkirurgi.

Få vackrare tänder och en friskare munvård med allt som finns på denna hemsidan
  • Sverkerpriset
    Pristagarna, Erik Svedsrud och Tif Qureshi kommer att föreläsa i Göteborgs Tandläkarsällskapets lokaler på Erik Dahlbergsgatan 9 i Göteborg den 28 februari 2020 kl. 09:00-16:30. Anmälan sker till info@gtskansli.se
  • 2019 års Sverkerpristagare är…
  • Sveriges Tandsköterskeförbunds Yrkeskonferens 2020
    Temat Barnen – världen – framtiden!
  • Plandent Kryssmässa – Resan mot det digitala arbetsflödet
    Följ med Plandent på en Kryssmässa på Östersjön där ni får höra Carl-Fredrik ”Kalle” Arnelund, specialist i oral protetik, föreläsa om att ge patienter ett långsiktigt hållbart resultat samt berätta om klinikens digitala arbetsflöde.  Du får också träffa ett flertal produktexperter från kända varumärken i en inspirerande dentalutställning. I Helsingfors väntar ett spännande fabriksbesök på...