Det finns många professionellt tillämpade blekningsprodukter som används av tandläkare. Dessa produkter använder väteperoxid i koncentrationer som sträcker sig från 25 procent till 40 procent och används ibland tillsammans med ljus eller laser som företagen uppger accelerera eller aktivera blekningsprocessen. Dock har de flesta studier som är rapporterade ingen ytterligare långsiktig fördel med ljusaktiverade system. Före applicering av professionella produkter skall tandköttet skyddas antingen genom isolering med kofferdam eller tillämpningen av en gel. Medan hemmabruksprodukter är avsedda att användas under två till fyra veckor är ett professionellt förfarande vanligen avslutad inom ca en timme.

Blekningstandkräm
Blekningstandkrämer innehåller polermedel eller kemiska medel som är avsedda att förbättra tandutseende genom att ta bort ytfläckar. De gör detta genom varsam polering, kemisk kelatering eller några andra icke blekande åtgärder.

Sammanfattning
Bettkliniken rekommenderar att om du väljer att använda en blekningsprodukt bör du bara göra det efter samråd med en tandläkare. Detta är särskilt viktigt för patienter med många fyllningar, kronor och extremt mörka fläckar. En grundlig genomgång som utförs av en legitimerad tandläkare är nödvändig för att avgöra om blekning är en lämplig behandling. Tandläkaren och patienten kan tillsammans bestämma den lämpligaste behandlingen. Tandläkaren kan då ge råd till patienten och övervaka användningen av blekmedel inom ramen för en omfattande och lämpligt sekvensbehandlingsplan.

Comments Are Closed!!!

Bra hemsidor att besöka

Ådrakliniken Kärlkirurgi

Åderbråck innebär att en blodåder blivit onormalt utvidgad som kan opereras

Alpnäring hudvårdsprodukter

Vill du jobba extra hemifrån eller bli återförsäljare till Alpnaering

GPC Plastikoperationer

Bukplastik och bröstreduktion är ingrepp där kvaliteten är avgörande för resultate

Bettkliniken

Allt inom tandreglering, tandblekning, akuttandvård och dentalkirurgi.

Få vackrare tänder och en friskare munvård med allt som finns på denna hemsidan