Oral hälsa berör varje aspekt av våra liv men ofta tas det för givet. Din mun är ett fönster i hälsan hos din kropp. Den kan visa tecken på näringsbrist eller allmän infektion. Sjukdomar, de som påverkar hela kroppen kan först bli uppenbara på grund av skador eller andra orala problem.

Oavsett om du är 80 eller 8 är din munhälsa viktig. De flesta svenskar idag åtnjuter utmärkt oral hälsa och underhåller sina tänder hela livet.
Men håligheter fortfarande den vanligaste kroniska sjukdomen i barndomen. Även om regelbundna tandläkarundersökningar och god munhygien kan förhindra de flesta tandsjukdomar så är det många människor som tror att de inte behöver undersökas av en tandläkare om de inte har smärta eller tycker något är fel men regelbundna tandläkarbesök kan bidra till en livstid av god munhälsa. Om du upplever tandvärk bli inte avskräckt över att besöka en tandläkare. Diagnos och behandling är mer sofistikerade och bekvämare nu än någonsin.

Du kan få en god munhygien genom att alltid borsta tänderna två gånger om dagen med en fluortandkräm. Rengöring mellan tänderna en gång om dagen med tandtråd eller annan mellanrumsrenare. Byta ut din tandborste var tredje eller färde månad och genom att äta en balanserad kost och ha en begränsning i intagandet av snacks.

Glöm inte att schemalägga regelbundna kontroller hos tandläkaren för att hålla ditt leende och dina tänder friska.

Comments Are Closed!!!

Bra hemsidor att besöka

Hallsenius begravningsbyrå i Stockholm

Vi hjälper er att planera en begravningar i Stockholm på ärofyllt sätt

Ådrakliniken Kärlkirurgi

Här finner du information om operation och laserbehandling av åderbråck

Alpnäring hudvårdsprodukter

Beanässås som piffar upp måltiden på ett enkelt sätt och ger det där lilla extra

Bettkliniken

Allt inom tandreglering, tandblekning, akuttandvård och dentalkirurgi.

Få vackrare tänder och en friskare munvård med allt som finns på denna hemsidan