I allmänhet är användningen av fluor en faktor aom anses säkrert om det inte missbrukas eller överanvändes. Om man druckit stora mängder fluoriderat vatten kan det orsaka dental fluoros, en ofarlig kosmetisk missfärgning eller fläckar på emaljen som är synliga genom kritvita fläckar och linjer eller urkärnade och brunt färgad emalj på tänder som utvecklas.

Undvik att svälja tandkräm, munvatten eller andra flourtillskott och kontrollera med din tandläkare angående rätt dosering och vara noga med att inte av misstag ta för mycket. Om du är orolig för fluorhalterna i ditt dricksvatten kan du ringa din lokala offentliga vattenavdelningen. Om källan är en privat brunn kan du begära en fluoridhaltanalys via ett vattenprov genom din lokala länhälsoavdelningen.

Är barn mer känsliga för fluor?
Barn är mer sårbara för dental fluoros eftersom deras tänder som utvecklas är känsliga för högre fluorhalterna. De löper större risk om de sväljer eller använder för mycket tandkräm och fluortillskott eller regelbundet dricker vatten som innehåller för höga fluorhalterna. Övervaka ditt barns intag och användning av fluor och rådgör med din familjetandläkare i frågan.

Comments Are Closed!!!

Bra hemsidor att besöka

Bettkliniken

Allt inom tandreglering, tandblekning, akuttandvård och dentalkirurgi.

Få vackrare tänder och en friskare munvård med allt som finns på denna hemsidan
  • Folktandvården Skåne satsar på forskarutbildningstjänster
  • Smile förvärvar tandvårdskliniker i Värmland
  • Greater NY Dental Meeting
    Vi anordnar en resa till Greater New York Dental Meeting 2018. Aktiviteter bl.a. NHL Hockey på Madison Square Garden och New York Rangers eller varför inte en show på Broadway? Vi ser till att ordna allt med resan från flyg till hotelltransfer och även speciella önskemål.
  • Kursresa till Milano Italien
    Digital scanning, problem & lösningar Kurshållare Tdl. Mats Christiansen. En övergripande genomgång av möjligheter, begränsningar och ekonomiska aspekter av digital planering och avtryckstagning på tänder och implantat. Kursen riktar sig till hela tandvårdsteamet på kliniken: Tandläkare, Kirurg, Tandsköterska, Tandhygienist, Receptionist. Kursen är på svenska.         Milano är en Europas hetaste modestäder en mycket vacker stad som erbjuder...